Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

Een korte update over de voortgang van de glasvezelaansluitingen van Citius FIBER. We zien gelukkig dat er veel mensen positief zijn gestemd over de aansluiting en daarom veel mensen zich hebben aangemeld! Een goede ontwikkeling voor razendsnel internet in ons dorp!

  • 80% van de inwoners van het ‘verzorgingsgebied’ heeft JA gezegd tegen de gratis glasvezelaansluiting. Dat zijn om precies te zijn 3.802 huishoudens. Zo’n 14% van de woningen moet nog worden geschouwd. Dit zijn woningen die gekwalificeerd worden als ‘hoogbouw’ en op afspraak worden geschouwd ; maar ook woningen van inwoners die - meestal ivm corona -  liever op later moment Citius FIBER willen ontvangen. 
  • Tijdens de schouw heeft Citius FIBER ontdekt dat er zo’n 70 woningen al aangesloten zijn op het Reggefiber (sinds mei 2019 KPNNetwerkNL) netwerk. Deze inwoners profiteren of kunnen al profiteren van de voordelen van glasvezel dus zullen we bij deze woningen geen – onnodige - 2e aansluiting realiseren.
  • Vorige week heeft Citius FIBER de zogenaamde PoP (Point of Presence ofwel de wijkcentrale) op de Pastoor Loostraat geplaatst. Deze is inmiddels ook van stroom voorzien. Vanuit hier zullen de komende maanden zo’n 4.500 woningen op het glasvezelnetwerk aangesloten worden.
  • Vanaf 6 juli gaat Citius FIBER de eerste woningen aansluiten op het netwerk. Ondertussen zullen de providers hun campagne starten om inwoners op de hoogte te stellen van hun aanbod.

Er waren veel vragen in het begin over deze aansluitingen, meer daarover lees je in ons laatste artikel.