Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

De gemeente Breda heeft na een HSL/A16 geluidsonderzoek in 2015 onlangs van het rijk een extra bedrag ontvangen m.b.t. geluidsoverschrijdingen. Wij zijn geïnformeerd dat circa 25 woningen in Prinsenbeek een woninggebonden vergoeding krijgen voor geluidswerende maatregelen op de gevel. Het betreft woningen in het noordelijke buitengebied, waar de schermen lager zijn of ontbreken. De betrokken bewoners zijn geïnformeerd.

Budget beschikbaar voor nieuwe voorzieningen
Verder is er een bedrag beschikbaar voor landschappelijke voorzieningen langs het Prinsenbeekse deel van de HSL/A16 van ongeveer  € 500.000,-. Het gaat om groenvoorziening die zicht op en geluid van de snelweg moet zien te beperken. Maatregelen aan de HSL/A16 bundel zelf (inclusief de geluidsschermen) zijn uitgesloten, omdat die onder beheer van Prorail/RWS vallen.

De gemeente heeft aan het Dorpsplatform Prinsenbeek gevraagd ideeën aan te leveren. Het gaat daarbij om ideeën voor groenvoorzieningen die het zicht op en het geluid van de HSL/A16 bundel beperken. We kunnen die ideeën tot eind februari indienen bij de gemeente.

Stuur je suggestie NU in of wil je meepraten met de gemeente?
We zijn benieuwd welke ideeën we nog meer aan de gemeente kunnen aanleveren. Heb je suggesties, laat het ons weten vóór 10 februari 2022. Stuur je suggestie naar het volgen mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook meepraten (met de gemeente) is een mogelijkheid. Geef ook aan als je dat wilt doen.