Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

De GVP, zoals die tot voor kort functioneerde, is opgehouden te bestaan. Het Dorpsplatform Prinsenbeek vindt het echter van groot belang dat verkeer c.q. mobiliteit de volle aandacht krijgt, ook in de toekomst en zeker ook van het Dorpsplatform zelf. In het verleden heeft de GVP prima werk geleverd maar zijn er ook zaken rond de GVP niet helemaal gegaan zoals dat wellicht had gekund en gemoeten. Daarom wil het Dorpsplatform een nieuwe start maken; met een nieuwe definitie van wat er van de commissie wordt verwacht, met vernieuwde relaties met het Dorpsplatform en bijvoorbeeld de gemeente, politie, etc. maar ook met een nieuwe naam: Mobiliteitscommissie Dorpsplatform.

Met de nieuwe naam willen we nogmaals benadrukken dat het werk van de commissie een onverbrekelijk en belangrijk onderdeel is van het werk van het Dorpsplatform en dat het Dorpsplatform haar verantwoordelijkheid hierin onverkort wil nemen. Het Dorpsplatform zou graag zien dat de commissie, naast de aandacht voor alles wat verbeterd kan worden rond mobiliteit in Prinsenbeek in de dagelijkse praktische zaken, vooral aandacht wordt besteed aan het constructief meedenken en werken aan het langere termijn mobiliteitsbeleid van de gemeente Breda. Natuurlijk met aandacht voor de praktische problemen en probleempjes van vandaag maar vooral ook bezig zijn met de noodzakelijke en onvermijdelijke problemen van (over)morgen.

Beleid en ontwikkelingen
Wat het Dorpsplatform betreft, verschuift de aandacht van de commissie dus meer in de richting van het gewenste en benodigde beleid en ontwikkelingen. Meer hoofdlijnen en minder details. Bijzondere aandachtsgebieden, zoals bijvoorbeeld “Toegankelijkheid” zullen als aparte projecten onder de Mobiliteitscommissie Dorpsplatform worden gehangen en plan- of projectmatig worden aangepakt. De Mobiliteitscommissie Dorpsplatform zal direct onder het domein Openbare Ruimte vallen en het domein Veiligheid zal daarbij intensief betrokken blijven. Samen met deze twee domeinen zullen de leden van de commissie hun taken nader preciseren. Daarbij zal de gemeente en politie nauw worden betrokken om een goede aansluiting te krijgen op gemeentelijk beleid, plannen en initiatieven.

Wil je meedenken over de mobiliteit in Prinsenbeek?
Hierbij roept het Dorpsplatform Bekenaren op zich te melden voor de commissie. Mensen die zich herkennen in het geschetste beeld van de taken en de positie van de Mobiliteitscommissie Dorpsplatform en graag in die lijn willen meedenken en meedoen. Aanmelden graag via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.