Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die wel eens te maken heeft gehad met cybercrime. Een veelvoorkomende vorm van criminaliteit met veel financiële schades. Een appje met “Mam, dit is mijn nieuwe telefoon. Ik heb 100 euro nodig, wil je dit even naar mij overmaken?” of “Meneer, uw pinpas is helaas verlopen. U krijgt een nieuwe toegestuurd, maar voor we dit in gang kunnen zetten heb ik eerst uw pincode nodig, deze kan u via een link die ik u toestuur invoeren.” Voor je het weet ben je een paar duizenden euro’s lichter.

Om mensen digitaal weerbaarder te maken, organiseert Dorpsplatform Prinsenbeek in samenwerking met de Gemeente Breda een informatieavond over Cybercrime. Deze informatieavond bestaat uit voorbeelden van cybercrime en wat je hier tegen kan doen. Een zeer informatieve avond dus. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Door het bespreekbaar te maken wordt de digitale weerbaarheid van Bekenaren vergroot.

Wanneer is de Cybercrime avond?

De informatieavond zal op dinsdag 27 september plaatsvinden in de Drie Linden. De avond start om 19.30 (inloop vanaf 19.00) en zal tot uiterlijk 22.00 duren.
Voor meer informatie kan je contact op nemen met Toon van Oerle (06-40605176) of Paul Vermast (06-53665176) van het Dorpsplatform.

Hopelijk tot de 27e van september in De Drie Linden!