Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

 

Wethouder Boaz Adank heeft zaterdagmiddag in Bar & Kitchen Valdijck in Prinsenbeek de hoofdprijzen van de actie ’30 is de deal’ uitgereikt. De elektrische fiets van Mario Boere ging naar Jos van Exsel.

Door Groep Verkeersveiligheid Prinsenbeek (bron: prinsenbeeknieuws.nl)

De reischeque van Pelikaan Reizen was voor Miranda van Rijen, de waardebon van Audio Video Van Gils voor Sjan de Jong, het startpakket Power Slim van Bewegingsstudio Fit en Welzijn voor Amy Verdaasdonk en de brandstofbon van Total Vermeulen voor Theo van Mook. De trekking van de prijzen was tevoren gedaan door IJsberg Consultants.

De pilot ’30 is de deal’ is hiermee na vier weken ten einde. Graag willen wij als GVP iedereen bedanken die mee heeft meegedaan. Ongeveer 140 deelnemers  hebben zich vier weken lang laten volgen en laten zien dat ze oog hebben voor hun snelheid. Hiermee hebben we -  Gemeente Breda, IJsberg Consultants, GVP,  Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en ‘076Op weg’ - ook wat meer inzicht gekregen in het gedrag van deze verkeersdeelnemers in de 30 km/u-straten van Prinsenbeek.

Er waren in het begin wat aanloopproblemen met de app, maar daarna kon over het algemeen iedereen die wilde meedoen ook daadwerkelijk meedoen. Oprechte excuses voor het ongemak indien dit installeren van de app en dus het meedoen aan deze pilot toch niet heeft mogen lukken.

Verder hebben we vele positieve reacties mogen ontvangen bij de remdemonstratie van Veilig Verkeer Nederland nabij basisschool De Griffioen op woensdag 11 oktober jongsleden. Een veelgehoorde kreet daar was: ‘Het is wel langzaam dat 30 km/u rijden’. Het heeft toch mooi een aantal mensen bewust gemaakt van het eigen, vaak te snelle, rijden door de 30km/u-straten.

Verder ook een woord van dank aan de verschillende buurtpreventieteams die ons hebben bijgestaan in de organisatie en alle mensen die een bord op hun raam hebben willen hangen om aandacht te vragen voor deze pilot. Natuurlijk mogen deze mensen het bord wat ons betreft nog wel even laten hangen, maar als zij het willen verwijderen, is het ook prima. Als laatste willen wij natuurlijk niet vergeten onze lokale ondernemers te bedanken, die ons hebben gesteund in deze actie door een aantal prijzen ter beschikking te stellen.

Natuurlijk hopen wij dat deze pilot en alle aandacht eromheen heeft bijgedragen aan een verkeersveiliger en vooral een verkeersbewuster Prinsenbeek. Als U nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u die altijd achterlaten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..